Bio Mäso

Naše BIO hovädzie mäso je zo zdravých zvierat chovaných v režime ekologického poľnohospodárstva.

Prevažne zvieratá z našej farmy, alebo z ekologických fariem sa porážajú priamo na farme v ekologickom bitúnku.

Proces prípravy finálneho produktu – bio mäsa od porážky zvieraťa je nasledovný:

  • porážka zvieraťa prebieha pod štátnym veterinárnym dohľadom
  • nezávislý štátny veterinárny lekár fyzicky kontroluje počas tohto procesu dodržiavanie požadovaných postupov a hygienických noriem. Z porazeného zvieraťa odoberie vzorky na veterinárne vyšetrenie – týmto je zabezpečená maximálna zdravotná nezávadnosť mäsa.

Po porážke nasleduje spracovanie mäsa na celé štvrte, ktoré umiestnime do chladiaceho boxu vo vise na háky. Mäso tu zreje 5 – 7 dní. Počas zrenia je kontrolovaná teplota a vlhkosť vzduchu v chladiacom boxe – suché zrenie.

Po ukončení procesu zrenia mäsa vo vise na hákoch mäso rozrábame – krájame.

Pri rozrábke celých štvrtí získavame jednotlivé časti hovädzieho mäsa, ktoré delíme do dvoch skupín:

  • špeciálne druhy hovädzieho mäsa určené na steaky, ktoré nechávame zrieť v chladiarenskej komore mokrým procesom po dobu 21 – 28 dní
  • štandardné druhy hovädzieho mäsa – hovädzie zadné, hovädzie predné, hovädzie plece, hovädzí krk s kosťou, hovädzí krk bez kosti, hovädzia hruď s kosťou, hovädzí roštenec s kosťou a bez kosti, hovädzia sviečková falošná, hovädzia sviečkovica, hovädzia nožina, hovädzie rebrá. Pripravujeme aj hovädzie mleté mäso a hovädzie mäso – kocky.

Pripravené – naporcované štandardné druhy mäsa vákuovo balíme. Vo vákuovom balení je mäso chránené pred vysychaním a je to jediný spôsob predĺženia spotreby, ktorý pri spracovaní používame.

Vákuovo zabalené časti mäsa skladujeme v chladiacom boxe pri teplote 0,5° C.

Takto spracované bio hovädzie mäso je vyzreté, odležané, má lákavú farbu a je pripravené pre Vás, pre Vaše zdravé stravovanie.

Trvanlivosť vákuovo baleného bio hovädzieho mäsa je uvedená na obale. Je od 1 do 28 dní.